Tuesday, 30 October 2012

(: Sahabat / Teman / Kawan :)

Kau ada dikala kusuka , dikala ku duka , setiap tangisan dan juga ketawa , kau ada dikala ku perlu setia menemaniku , pegang erat tangan ku bila aku jatuh :') *amboi nyanyi pulak . Ehem ehem , Assalammualaikum dan selamat malam pagi siang dan tengahari . Haha now aku tak nak story benda yang sedih sedih dah sebab aku dah lupa kan semuanya *tengah mencuba , aku nak story pasal erti seorang sahabat , teman dan kawan :)

Haha , setiap manusia dilahirkan untuk mempunyai seorang sahabat , kawan dan teman :) *eh ainun , bukan nya sahabat , kawan dan teman tuh sama jer ker ?* Eh tak lah :) Sahabat , kawan dan teman mempunyai maksud yang berbeza . haha mungkin lah , sebab aku pun tak tahu sangat ;)

Okay , Sahabat ialah seseorang yang paling rapat dengan kita . Gelaran sahabat amat sesuai untuk teman baik kita . Mereka ini lah yang paling memahami dan paling mengenali kita . Selalunya , dengan sahabat lah kita paling selesa untuk bersama , berkongsi masalah , pendapat , dan macam macam ada :) *haaha buat lawak pulok . Ehem ehem , tapi awas ! sekiranya kita dah melaku kan sesuatu yang membuat mereka terasa hati . cepat cepat lah pergi mintak maaf yek dan berusah untuk memperbaiki hubungan antara korang supaya tak timbul masalah yang lebih besar , kebiasaannya , Sahabat lebih cepat terasa dengan tutur kata yang kita keluarkan , so hati hati lah dengan percakapan korangg tuh agar tak timbul masalah dalam persahabatan kita . 

Next , Kawan pulak eh ? kawan nie pulak selalu digunakan untuk membe membe yang biasa biasa jer lah , untuk kita keluar besama atau lepak . Kawan nie kebiasaan nya senang untuk didekati . Tapi kalau korang boleh jadi satu kepala memang ngamm habes lahh . makin senang untuk korang berkawan .And satu lagi , jangan lah nak memilih kawan sangat . Lol kita berkawan selagi kita boleh , berkawan dengan niat untuk melakukan perkara kebaikan . mak aku kata , tanpa kawan . hidup kita akan suram dan kosong . *segala kata cacian yang telah engkau berikan , membuat ku rasa kosong kosong kosong . haha nyanyi pulokk dahh aku nie .

Okay last , Hah Teman ? teman ialah seseorang yang selalu bersama kita dalam susah dan senang . dalam kata lain , susah dan senang kita bersama *ouchh ayat aku . haha teman yang sejati sentiasa menjadi pendengar yang baik , setia dan berusaha untuk membantu kita dalam sesuatu masalah . orang yang sebegini lah sesuai untuk menjadi sahabt kita :) 




Ehem ehem , tuh lah sahabat yang paling aku sayang :) me loooovveeee you lah sayang <3 okay , aku yang baju warna purple tuh . yang senyum nampak gigi jongang . haha terserlah kependekanku -..- lol nvm , orang kata pendek tuh comel okay ? don't be jelly sayang :D Haha , aku sayang dekat diaorang weh . *mohon jerit dekat diaorang . haha eh tak payah , aku boleh jerit sendiri lah choyy . haha , diaorang comel kan ? kan kan kan ? baik cakap comel *pegang pisau hahah . diaorang baik sangat dengan aku . susah senang kami bersama . dia orang nie boleh diketegorikan sahabat yang paling sejati lah dekat dunia nie . Macam aku cakap , kalau ade masalah kami akan mintak maaf dan bawak berbincang baik baik . kadang kadan aku nie degil . keras kepala . tapi aku boleh pk mana baik mana buruk . aku keras kepala pun sebab nak manja manja dengan diaorang . hehe aku kan manja orang nya :p haha sengal lah . 

Ehem , Kau fiza . Aku nak mintak maaf lah kalau selama nie aku de buat salah dengan kau . tapi aku tahu kau mesti maaf kan aku kann . kau kan baik :) hehe dah lah comel , mata bulat . geramm aku nak korek mata kau pastu bagi amir makan :p *haha tiba tiba lol jangan marah :) haha fiza fiza , aku suka dengan perangai kau . Lawak pun ada , lagi satu ade masalah pendengaran . bila cakap kuat tak dengar , bila cakap slow . dengar jerr kann , hebat lahh kauu sayang . haha pape pun , kau sempurna bagi aku . me loveee you lahhh #budak baju merah dalam gambar tuh*

Uhuk uhuk *batuk gatal .  Eh kau Aya , Haha budak suka buli aku . babi sengal :) Aya , sorry lah kalau selama nie aku selalu ejek kau dengan papa ja'a kau tuh . haha tapi aku rasa memang sebati dalam hidup kau lah . hahah lawak dohh , haha lek ahh gurau jer , aku tahu kau tak amek hati punn . aku tahu kau sayang aku . aku pun sayang kau mangkuk . meyh kiss siket , muahh kiri muahh kanan :* kau tuh tak yah nak sumbat sangat . karang suami mung lari dok tahu , tanggung ahh mung sore sore :) *budak baju biru pekat dalam gambar tuh* 

Ehek ehek *tekak tercabut haha , Hai sal . kita senasib kan . tapi aku tahu kau tipu . kau pun in a relationship . ouhh no ? dengan sape ? tak kasi tahu aku punn . haha dengan aku kan ? kita kan lesbo *babi jangan percaya aku mengarut jer , haha , sal nie seorang yang kuat tacink . hahah ngada ngada kann . tapi tak pe , tacink tacink pun aleppp nokkk :p hahah ouh sal den nok mintak maaf kalau ade buat salah . mana lah tahu kan , ade something wrong yang menyakitkan hati kauu . hehe aku sayang kau lahh senget *baju biru muda dalam gambar tuh*

Awak , saya amat hargai segala gala nya . segala nasihat awak . luahan awak . semuanya lah :) hope persahabatn kita berkekalan sehingga akhir hayat  . aminnn :)  tak mau sedih sedih . kita kena happy haapy jer . kalau sedih sedih nanti tak comel macam saya . kay perasan . hahah :) *senyum sokmo

Moral of the story , teman tak perlu dicari . dia akan datang dengan sendiri :) Kawan tak perlu memilih  kerana mereka lah penyeri hidup kita . Sahabt pulak , perlulah dipilih dengan betul kerana pengaruhnya dalam diri kita lebih besar . so , korang semua , hargai lah sahabt korang yek . berkawan lah selagi yang mampu . dan jadikan lan teman sebagai tempat kita meluah kan segala galanya . Hargai lah mereka . bak kata pepatah , BERCINTA BIAR SATU BERKAWAN BIAR SERIBU :) thanks for reading :* iloveyou . kboi and Assalamualaikumm ;)


Monday, 29 October 2012

I'm Still Love (♥) You



Searching ---> ♥ ? Ouhh tk mungkin kutt . I'm Still love him :'(
Ouhh lupa kan , Aku tak boleh sayang dia :') Aku tak boleh ! memang tak boleh . *Ainun , mohon bangun dari mimpi kau , kau tak mungkin dapat dia balik . Ya Allah , kenapa dengan aku nie ? kenapa susah sangat nak lupa kan dia . Kenapa perasaan sayang aku nie tak nak pergi jauh jauh . Arghh aku sayang dia . Aku tak boleh nak tipu perasaan aku :'( Ya Allah , kenapa aku lemah sangat nie . Hmm aku tak boleh macam nie , aku kena kuat ! Aku bukan lemah tanpa LELAKI . Aku tak lemah :') pulang kan balik semangat aku , pulang kan balik hati aku yang pernah kau curi dulu hmm . 

*Awak , maafkan saya sebab tak dapat nak lupa kan awak dengan cepat . Saya tak boleh , susah sangat bagi saya nak lupa kan orang yang penah curi hati saya dan buang/hancur kan hati saya macam tuhh jer . Maafkan saya sekali lagi awak . Hmm senang nya awak lupa kan saya :') tapi kan awak , firasat saya mengata kan yang awak pun tak boleh lupa kan saya . Haha perasan pulak saya , Elehh memang lah kan , bila kita terserempak dekat sekolah masing masing buat muka masam , buat macam tak kenal dan tak pernah wujud . pandang pun macam nak tak nak , hmm kadang kadang terasa terhina jugak sebab saya punya hati dan perasaan . Tapi bila tak nampak , tercari cari . rindu tahu ? hmm saya harap begitu lah :)*



Ehh ape aku nie , Hmmm  dah Ainun dahh , lupa kan dia lah bengong :( dia dah lupa kan kau dah kut . Tak yah ikut firasat kau sangat lah ,  bukan betul sangat punn ! jangan terlalu berharap sangat . Nanti kau akan menyesal suatu hari nanti . hmmm so sad :'( huaaaaa *menangis . Okay aku mengada kejap . Yelahh kan , aku tak nak menyesal lagi , kay kay aku cuba . Tapi , kalau tak boleh achaner tuhh ? haha mesti boleh , yeahh aku kann kuat and bersemangat :D haha *Ape yang penting , semangat tinggi :) Haha kembali senyum , tak mau sedih sedih dah lepas nie . InsyaAllah aku boleh :) Thanks dekat membe membe aku yang dah bagi semangat and nasihat dekat aku , aku hargai sangat . Maaf kalau aku tak boleh , tapi tak pe , aku berusaha sedaya upaya okayy ? tunggu dan lihat sahaja jalan penyelesaian nya sayang sayang semua :) thanks for everything ♥

Hmm aku rasa setakat nie jer kutt , Thanks sebab habes kan masa sebab baca story aku nie :) bukan nak amek simpati or pape , just nak luah kan perasaan yang lara nie jer . Hmm kay lahh bye and Assalamualaikum ♥


Saturday, 27 October 2012

28/06/2012 - Our Memories ♥




Even kita dah putus, saya akan tetap ingat tarikh nie sampai bila bila sayang ;) Tarikh nie masa awak lamar saya untuk jadi couple awak kan sayang ? *ecehh baru couple . Ya Allah , kenapa baru sekarang ? Awak buta or pura pura tak nampak yang selama nie saya suka dekat awak Afik ? :/ Hmm

28/06/2012 - Masa nie sukan , saya lepak dengan membe membe saya . Tiba tiba saya nampak awak lambai lambai , saya ingat awak lambai lambai dekat orang lain . Saya buat derk jer lah takut saya perasan pulak kann . Pastu awak jerit nama saya , saya pergi dekat awak . Masa tuh dekat depan gerai ice blend mak Amir *ececeh tuh pun nak bagi tahu :p Haha saya suruh awak belanja saya , tapi masa tuh awak kata nak cakap something dekat saya dulu baru awak belanja . Saya punn okay jer lah sebab masa tuh dalam otak aku fikir kan ice blendd jer . Haha :D


Capital AH : Aku nak cakap something dekat kau boleh ? nanti aku belanja kau ice blendd :')
Aku : Okay , ape ?
Capital AH : Hmm kau nak couple dengan aku ?
Aku : Nak nak nak *aku fikir kau main main :(
Capital AH : Ish Ainun nie , betul betul lah .
Aku : Kau tak percaya aku ?
Capital AH : Tak -..-
Aku : Kalau kau tak percaya aku , kau pandang lah mata aku :(
Capital AH : *dia pandang betul mata aku . Okay aku percaya :)
Aku : Afik , betul nie ?
Capital AH : Ainun fikir kita main main ?
Aku : Hmmm Okay 
Capital AH : Hope kekal samapi bulan 12 or selama lamanya 
Aku : Bulan 12 jer ?
Capital AH : Dan selama lamanya :)


Awak , kenapa awak harus tipu saya dengan kata kata awak tuhh ? Saya sentiasa ingat kata kata awak yang akhir tuh . 'HOPE KEKAL SAMPAI BULAN 12 OR SELAMANYA' kenapa awak tak tunai kan janji awak ? Kenapa ? Kenapa awak tinggalkan saya ? Awak tinggalkan saya tanpa alasan dan sebab punn . Awak menghilang macam tuh jer . Dulu awak cakap awak tak nak tinggalkan saya . Sejak kedatangan awak dalam hidup saya dulu , hidup saya berubah . Saya gembira ada awak . Tapi sejak awak tinggalkan saya , hati saya hancur . Hidup saya tak tentu arah , macam orang gila di buat nya . Orang semua cakap saya lemah tanpa LELAKI , tapi bukan tuh sebab nya . Setiap hari saya cuba untuk lupa kan awak , tapi semakin saya lupa kan awak , semakin hari bayang bayang awak datang dalam ingatan saya . Saya tak boleh . Saya tak kuat , Hati saya berat sangat sebab saya terlalu SAYANG kan awak . Hmm :/

Kalau lah Doreamon tuhh wujud , saya nak pinjam mesin masa dia :/ sebab saya nak ulang balik kenangan saya dengan awak . Suka duka kita bersama . Tapi tak bolehh . Saya tahu benda tuh tak kan penah terjadi . hmm mungkin saya cuma bermimpi disiang hari . Setiap hari , saya tengok balik gambar gambar kita , gambar awak semua comel comel dan handsome . Senyum nampak gigi pulak tuhh macam Ahmad tomeyy *eh tiba tiba , marah gduttt karang . opss back to story , Hmm hati saya tenang sangat bila tengok gambar gambar awak . lagi lagi bila awak tersenyum riang . hmm saya bahagia sangatt :') Hati yang terluka nie , terubat bila tengok orang yang saya sayang bahagia dan tersenyum dengan orang lain . mungkin saya agak marah pada diri saya sebab tak boleh nak buat awak happy , tergelak macam orang gila . tapi tak pe , asal kan saya nampak semua tuhh pun dahh cukup bagi saya :)

-Afiq Hazwan Dzulkifli-  "Afik , aku nak mintak maaf kat kau kalau selama nie aku de buat salah . tapi sampai sekarang aku tak tahu kenapa kau tak nak tegur aku . Hina sangat ker aku nie sampai kau tak nak cakap dengan aku , Jijik sangat ker aku nie sampai pandang aku pun kau tak nakk kann sayang ? Hmm aku harap sangat  pintu hati kau terbuka untuk tegur aku suatu hari nanti . Aku nak kau tahu , aku tak kan pernah lupa kata kata kau :') AKU SAYANG KAU CAPITAL AH ♥ 



*Ainun , membe membe kau semua suruh kau lupa kan dia , asal lahh kau nie gila sangatt . hmmm *
Sorryy guyy , aku tak boleh . InsyaAllah satu hari nanti aku dapat lupa kan dia . biar lambat asal selamat :') thank habes kan masa baca story aku nie . bukan nya nak amek simpati or pape , just nak luah kan perasaan jer dekat sini selain berdoa kepada-Nya . k lahh bye :) Assalamualaikumm :*