Monday, 17 December 2012

My boy :*




Assalammualaikum my bloved reader :') Tak banyak nak di shared kan hari nie , just a little pieces of my heart :') today aku nak story pasal my boyfie yang comel tuhh . Bila sebut pasal boyfie jer mesti ada bunyi bunyi cengkerik yang mengata kan ' untung lah ada boyfie '  ' untung lah sweet ' tapi , boyfie aku lain k lain . My boyfie is not like your boyfie okay :D trust me  . From outside , he look so kinda , he's cute , handsome and I should he have ideal man character ! But , how about inside ?   ouh no , benda nie memang susah nak nampak kan . Aku pun tak tahu sangat . but i think benda nie dia akan tunjuk dekat girlfie dia sahaja *hmm i'm not the only girlfie he used to have* Today , i will reveal my boyfie true character ;) Btw , aku bukan nak memalu kan dia or ape ape , just nak tunjuk siapa dia yang sebanar even kami baru couple . 


" Biy seorang yang pelik , bajet tuff -.-' dungu seketika , gatal , suka memain , tak pandai memujuk sangat , take care lah jugak =.=  Haha macam toh lah biy


What the ahhh ahh ? Hahaha my boyfie di kenali sebagai budak yang nakal dan degil . For short , he is bad boy -.-'  see , dia dah mengaku segala nya :D Haha Naem , Yang gatal tuh kurang kan kay ? Ingat siket yang awak tuh dah ada bini dan anak sepuluh orang c(: haha Awak nak menggatal boleh , tapi  menggatal dengan saya jer lah . I'm your wife okay *acah acah wife pulak . haha All aboat him , i will accept but , tolong setia k setia :) i trust you sayang , jangan sampai kepercayaan saya dekat awak hilang okay ;) 


Naem ? he is cute . For me , this is truely secret :) let me explain , he never show his feeling to me . Bila aku merajuk bagai dengan dia , dia tak pernah berhenti say sorry dekat aku . Ya , that is my true boy ;) Always ask forgiveness even though I already forgave him . Iloveyou naem :) Hope hubungan kita kekal sampai bila bila kalau kita berterusan macam nie sayang . Pegang segala gala janji awak dekat saya , Saya harap itu bukan kata kata manis dari mulut awak . Saya sayang awak comel . I'm promise , i never let you go sayang . Trust me okay . 


Lol , what a long post i got ? haha i know , you must not willing to read it right ? haha ada aku kesah ? Ape ape pun , thanks to my reader yang sanggup baca story aku nie . Sayang korang . Mehh kiss siket :) perempuan jer kay ? laki tak boleh nanti naem marahhh c(: muah pipi kiri muahh pipi kanan :*  Let me end this post today .  paipai and Assalamualaikum .



- LOVE IS BEAUTIFUL , LOVE IS ART , LOVE IS LIKE A SONG , AND YOUR LOVE IS JUST A SWEET DRAEM ;) -
ILOVEYOU MY SUPERMAN :* 



Sunday, 9 December 2012

Tercapai :) Dia milikku ^^

*letupkan jari , rengang kan badan sikit* okay here we start , again . *cough* Assalamualaikum my reader yang comel-II tuh :) For those who non - muslim , Selamat sejahtera , Vanakam , Namaste , Salam , Gong Xi Fa Chai *tunduk* Eh , lupa kan ? Thanks guy sebab singgah dekat blog kita yang tak beberpa nak cantik nie :) Sayang korang gila babun berok monyet kere lahhhh . mehh kiss siket :* muah pipi kiri muahh pipi kanan 


Ouhh tidak , I fall in love withh ehem ehemm . rahsia k rahsia :D meh baca story nie dulu nyahhh ;)



Ehem ehem , Detik pertemuan 13/11/2012 - Aku lepak lepak dengan kaka sedara aku , lepas tuh aku mintak fon sebab aku nak dengar lagu . Alang alang dah amek fon tuh tangan aku mula lah menggatal nak belek sana sini c(: Aku tengok gambar kaka sedara aku and membe dia . Belek punya belek , aku terpandang dekat satu gambar nie . aduhh jantung aku berdegup kencang *ecewahh  Haha betul nie , aku tipu c(: haha aku pandang gambar tuh lama lama , lepas tuh baru aku tanya akak sedara aku yang sape nama insan yang ada dalam gambar tuhh . Akak sedara aku nama dia Naem . Aku mula tertarik dekat budak tuh . Gila lah , masa tuh aku meroyan dan angau dekat dia gila babi . Aku puji dia bagaii ! ouhh rasa macam macam aku rasa kut , rasa nak cium fon akak aku masa tuh pun ada . Hurm tapi malang nya kan , masa tuh gambar budak tuh dengan ex dia -.-' Haha sanggup aku suruh kaka sedara aku crop gamba tuh , suruh buang gamba perempuan tuh . kahkahkah jahat gila akuu , aku terlampau angau dekat budak tuh sampai kaka sedara aku sendiri fed up dengan aku . Kakak sedara aku pegi bagi tahu budak tuh yang aku dah angau kan dia . Kak ape lannciauuu malu lah kita kakk ? *tutup muka . kakak sedara aku cakap , jangan malu malu . nanti melepas . Sebab dia tengahh single tuhhh c(: haha ada can wehhh . ape tunggu lagi . Buat muka mintak simpati lerr . Aku tak tahu lah kenapa aku angau dekat budak tuh . mungkin ah dia ada iras iras ex aku . Er noo , tak boleh dan memang tak boleh . dia adalah dia . tak sama okayy ? Weh macam mana nie , aku betul betul dah melting dengan budak tuh . mana peti sejuk nie c(: Haha , masa nie aku tengah unline fb , kakak sedara aku tunjuk lah fb dia . aku apelagi . Dengan pantas nya aku add si comel tuhhhh :* kakak sedara aku tunjuk ah membe membe dia dekat aku . okay memang betul ah , membe dia semua handsome handsome . tapi tak tahu lah kenapa aku terpikat dekat si naem tuhhhh . Hah kan dah terlepas type nama dia c(: Wehh dia app aku lahh :D haha suka nya akuuu :) 15/11 tuh birthday aku . masa tuh aku off fon . Aku bosan sangat masa tuh . Aku unline fb . Akak sedara aku Im aku , dia suruh aku on fon . Aku on lahh . lepstuh aku tanya kaka sedara aku . kenapa suh on fon . Pastu kakak sedara aku kata mesti kau gembira kalau dapat baca msg . Hahh ? sumpah aku tak faham masa nie . cehhh haha tiba tiba msg masuk . haha no yang tak dikenali . budak tuh wish bday aku . okay seram kan ? cm ne budak yg aku tak kenal tahu birthday aku ? jeng jeng jeng , aku tanya dia sape , lepas tuh dia cakappp yang dia tuhhh Naimmmmmmmmmm :) ouhhh noo , crush aku tuh tuh tuh . stalker fb kita eh ? ouh kejamm , no fon dapat mana ? mesti kak nadhirahhh kan ? hmm dah tahu and dah agakk *senyum kambing 



Bermula lah detik pengenalan diantara kami berdua , ecewahhh :) Aku ingat lagi harituh kami webcam sampai lebam . aduyai , melting aku tengok muka dia . comel okay ? dengan senyuman dia yang maniss ala ala coklat caburryyy . alahai tergugat iman aku ngek . Aku suka kau , aku nak kau gila :)  Ayat yang paling aku tak kan penah lupa bila dia cakap "can you be my sweetheart ?" Woiii kau main main dengan aku ker botakk ? hmmm :( jangan macam nie , kau dah bagi aku harapann tuhh nak dapat kan kau . Hmm sedih k sedih . hmm 8/12/2012 -  4.22p.m Alhamdulillah , impian aku tercapai . dah lama aku nak dia . Akhirnya , dapat jugak dia jadi milik aku . Naim , saya sayang awak :) Saya happy sangat sebab awak dah jadi milik saya sekarang . hmm saya pk awak main main dulu . sebab awak tuh buat muka tak siyes . Asyik gelak gelak jer . hehe tak pe lahh tak kesah dah , awak sekarang milik saya k milik saya :* sayang awak comelllll 




In a relationship with Naim Nazri .

Thursday, 29 November 2012

Luahan anak tekak :') Rindu pendekk

Seandainya kau tahu bertapa peritnya hati ini menahan rinduku padamu , pasti kau tahu bertapa seksa nya hati ini merinduimu . Hanya aku dan Dia yang maha kuasa sahaja yang mengatahui bertapa peritnya rasa ini :'( Aku mohon kau pun rasa begitu sayang :') 


Ya Allah , Aku rindu dia . Aku sayang dia . Aku mahu dia .


Aku memang tak boleh nak tipu diri aku sendiri dengan soal hati dan perasaan . Hmm aku tak kuat nak hadap semua nie . Hmm aku sayang dia . Insan yang bernama Fikri :( Orang gila jer tak sayang ex okay ? * Awak saya rindu awak sangat , awak rindu saya tak ? :(( tolong cakap yang awak pun rindu saya . Saya tak nak saya syok sendiri . Kemarin awak text saya kan sayang ? Awak cakap awak rindu nak buat semua benda dengan saya .  Awak cakap awak rindu nak nyanyi kan untuk saya . Awak cakap awak cinta saya . Awak cakap yang capital 'A' tuh nama saya . Awak capital 'F' tuh pun nama awak tau :') Hmm Awak , awak tipu saya eh :( ? Kalau awak sayang and cinta saya kenapa awak tinggal saya ? Awak tahu tak awak dah curi hati saya . Hmm , ye awak pencuri ! Awak jahat sebab dah curi hati saya lepas tuh tak nak pulang balik . Hmm :'( Awak , andai kata kita getback , saya janji saya tak kan lepas kan awak . Saya cuba pertahan kan relay kita :') saya nak cuba buang jauh jauh perasaan cemburu nie . Awak , setiap hari saya menangis sebab rindu kan awak . Hmm awak tak tahu kan sayang ? Saya nie bodoh kan sayang ? . Saya selalu cakap dekat awak yang saya kuat , tapi takk . saya lemah sangat . hmm kenapa ? kenapa ? sebab saya sayang awak . Saya selalu berdoa agar awak pun rindu kan saya :') Saya selalu ingat kata kata awak yang nie - Air mata perempuan tak seikhlas air mata lelaki - Awak mungkin bagi awak air mata perempuan tak seikhlas air mata lelaki . Tapi saya nak awak tahu , Air mata saya sentiasa ikhlas untuk awak sayang :) Saya tak pernah bohong dalam soal perasaan . Angan angan saya nak getback dengan awak mungkin tak kan pernah terjadi . Awak cakap dekat saya , saya boelh dapat kan awak balik kalau saya mintak maaf dekat kakak angkat awak . Tapi kakak angkat awak tak maaf kan saya . Hmm macam macam saya buat awak . Saya tak tahu sebesar mana salah saya sampai kaka angkat awak tak bagi respon siket pun dekat saya . Hmm saya dah banyak kali mintak maaf dekat dia . Saya call , dia tak angkat . texting , dia tak balas . post dekat wall fb , di biarkan . Im dekat fb , tak dilayan . update blog , tak endah kan . Apa lagi awak nak suruh saya buat . jumpa dia ? hmm memang tak lah kan , kalau semua benda nie saya buat dia pun tak maaf kan lagi lah kalau jumpa . hmmm apa lagi harus saya lakukan bagi nak dapat balik cinta awak sayang ? apelagi ! Saya rasa , saya cuma bermimpi disiang hari dan saya pun dah tahu jawapan nya  saya tak mungkin dapat awak balik Ex :( Orang kata , couple dengan Ex umpama baca buku yang tahu kesudahan nya . Awak , selama beberapa hari saya dengan awak . saya bahagia sangat :') saya rindu gurau manja awak , rindu nak on call dengan awak , texting dengan awak sampai lebam , rindu nak skype dengan awak , rindu nak dengar awak cakap yang awak sayang saya :') rindu nak dengar awak nyanyikan untuk saya . saya jugak rindu nak dengar awak kutuk-II saya , buli-II saya bagai , hmm awak ingat tak , awak selalu cakap saya nie pendek , comel , monyet , busuk kan kan kan ? Awak jahat sayang , selalu buli saya dulu . rindu nya nak dengar awak panggil saya mcam tuhh . hmm awak , saya selalu jadi hacker fb awak kan . buat status bagai dekat fb awak . yeyy . awak ingat tak status yang sayabgai dekat awak tuhh , yang ni - Kalau awak bagi saya bunga ros , saya akan buang tangkainya yang berduri . sebab saya tak nak hati saya terluka . saya sayang awak pendekk :*-aien- awak , ingat kan ?! hmm awak pun slalu update status dekat fb saya kann ? hmm Fikri , saya sayang awak . saya rindu awak :( terlalu sekejap masa yang diberi untuk kita bersama sayang , saya tak puas lagi nak tengok awak happy , gelak , menangis  tak puas lagi wakk . sekejap sangat kan awak ? Awak , lepas nie jangan main main dengan kata kata manis awak eh ? Jangan bagi saya harapan kalau awak dah tahu yang saya tak mungkin dapat awak balik . Jangan buat saya macam nie . Saya perempuan yang lemah , mudah melting dengan kata kata . jangan tipu diri awak dengan kata kata awak tuh . yea , saya percaya kata kata awak . kalau saya tak percaya saya tak jadi macam nie . terlalu berharap dengan benda yang tak pasti :/ Hmm Dear ex , saya sayang awak fikri :') Semua ex saya , saya sayang :D Hmm awak lebeh siket , sebab awak istimewa bagi saya . hmmm saya rinduuu awakkkk yang dulu sayanggggg :'( Awak , saya harap awak bahagia tanpa saya :')





Awak buat saya gembira . Awak buat saya sedih . Awak buat saya menangis . Awak buat saya gelak macam orang gila . Awak jugak buat saya kehilangan awak Ex . Imissyouu damn much darling :'( Selamat tinggal , Assalamualaikum .


Monday, 12 November 2012

tak tahu tajuk -..-



Assalamualaikum dan selamat malam blogger yang dikasihi dan disayangi *mata keatas tangan kebahu sambil buat muka mintak kaki haha hehe huhu :D Ehem ehem , Ohmmeeyyy tak background blog kiterrr ? bunga-II gituhhh , hang ado ? Hmm #hoy ainun happy semacam jer ? ce citer-II# wakllu , den sentiasa happy brokk *happy lah sangat :') Eh mana boleh nak tunjuk kesedihan kita dekat orang . Nanti ade yang risauuuuuu :)

Hmm esok hari ape ? hari selasa kan ? berapa hari bulan ? 13/11/2012 kan ? hm *aku tanya aku jawab . okayy pandai -..-  Dear Ex , Happy birthday sayang :* Semoga panjang umur dan dimurahan rezeki :) Awak , saya tak pernah lupa birthday awak . Bagi saya , saya harus ingat kut tarikh tuh sebab selang sehari birthday awak lepas tuh birthday saya ;) Hmm nak hadiah ? nanti eh . sebab hadiah tuh special siket :) saya harap dengan hadiah tuh awak akan ingat balik semua segala kenangan saya dengan awak :') sweet conversation kan kan kan ?

Ehem , Act aku sedihh giloo lahh , birthday aku nanti tak dapat nak sambut dengan si dia , my beloved friend FIWANA and yang lainn  :'( huaaaa *nak nanges Alaa takk aci , diaorang semua pergi melancong . tinggalkan aku keseorangann :'( haha tak pe , aku masih ade family aku --' *jangan tanya nape aku buat muka taik gituhh . haha tak de lahh

Wehh korang , ade sape sape yang sudi wishh birthday aku nanti ? 15/11/2012 ? haaa ? tak de *sad life . sampai hati korangg kan ? merajuk 3 minit . hmm aku harap kan birthday aku nanti ade lah someone tuh dapat buat aku tersenyum , tergelak macam orang gila :) Aminnnnn :* 

cettt , satu lagi ! aku janji aku akan mula kan hidup baru aku masa birthday aku nanti :) tak nak pk ape ape dah . Barang yang lepas jangan dikenang . kalau kenang jugak pok hang lah jawabnya :) hehe i'll try sayang :) wish me good luck okay . mehh kiss siket muahh pipi kiri muahh pipi kanan :*

ehem , rasanya setakat nie jer lah . aku pun tak tahu ape yang aku update :) hehe busann bhai -..- kay lah , aku blahh dulu . selamat membaca and Assalamuaaikum blogger :*

Monday, 5 November 2012

I Miss Him :'< *aku tetap tak boleh , I'm sorry


Hmm i miss him damn much :( See , gamba dekat atas tuh ? muka aku tengah rindu kann dia lahh . hmm Awak , dah hampir sebulan awak mendiam dan menghilangkan diri . Awak memang betul betul dah lupakan saya kan ? Hmm awak , saya rindu awak :( Kenapa senang sangat awak lupa kan saya ? Awak tahu tak , betapa susahnya saya nak lupa kan awak . Macam macam saya dah buat bagi lupa kan awak . Tapi tetap tak boleh . Awak dah buat ape kat saya nie sampai saya susah sangat nak lupa kan awak ? Hmm saya tahu awak tak buat ape ape pun dekat saya . Saya jer degil !! tak nak berjuang untuk lupakan awakk . Hmm wait , saya tak berjuang untuk lupakan awak ? ouhh no , saya dah mati matian cuba lupakan awak tahu . Tapi tetap tak bolehh . Awak tahu tak , kalau saya dah sayang awak bagai nak mampus , tolong jangan suruh saya lupakan awak eh ? :') maaf , saya tak boleh nak lupakan awak dengan senang  bila saya dah sayang awak sangat sangat . Hmm even awak dah tinggalkan saya , saya tetap sayang awak ! 

Awak , sampai sekarang saya tak boleh terima kenapa awak tinggalkan saya . Saya sendiri tak tahu sebab ape selama sebulan nie awak mendiam dan menghilangkan diri . Saya tak tahu awak , ape salah saya sampai semua nie berlaku ? Mana janji janji awak yang dulu tuhh . Hmm ker awak dah bosan dengan saya  ? ye lahh , saya tahu awak bosan dengan saya .. Semua benda awak nak dari saya semua awak tak dapat . Tapi benda yang awak nak tuh semua nya saya tak boleh nak ikut , hmm macam awak jugak ! awak nak saya jadi macam membe membe saya yang lain tuh mana boleh ! Saya adalah saya . Diaorang ? diaorang punya pasal lahh , sama jugak macam awak , saya nak awak macam lelaki lain , tapi awak tak bolehh kann ? hmm kita sama sama tak bolehhh ! 

#Guyyyy , dengar story akuu sat bolehh ? *nahh ice cream :*

Ehem ehem , Awak nak tahu tak sebelum saya couple dengan awak saya dah single selama 9 bulan *lama ouhh . Dulu saya penah tekad tak nak couple hehe *konon konon .Yee , dulu saya suka awak :) suka sangat ! tapi awak tak pernah perasan . Awak buat tak endahh . Egoo nyer awakk kan masa dulu . Tiba tiba , benda yang saya tak boleh nak dinafikan awak ajak saya couple . Ouhh maa , tuhan makbulkan doa hambanya . thanks so much :* hmm Saya terima awak dengan hati yang terbuka *eceh padahal nak main kan dia , last last tersangkut . Haha kantoii boh , ya saya mengaku dekat awak sekarang . saya tak boleh nak tipu dah sebab relay kita dah hancur kan . hmm dulu masa first couple dengan awak saya tak pernah rasa sayang sedikit pun dekat awak sebab masa tuh saya pikir awak main main dengan saya . Hmm lama kelamaan perasaan sayang tuh datang senyap senyap dan membuat kan saya jatuh cinta dekat awak *ecehh ayat aku , tak mudohh . Hmm kita happy kan dulu ? walau pun banyak hater yang tak suka kita couple . apehal bro ? suka hati kami lahh , choyyyy . Hmm awak ingat tak masa kita perang besar tuh . selama 2 hari ! hmm , awak tak layan saya . Awak marah marah saya . awak cakap awak dah penat dengan semua nie . hmm saya menangis . Masa tuh saya takut awak tinggalkan saya . saya takut kehilangan awak . Saya menangis , saya tak nak tunjuk dekat awak . Saya masuk dekat dalam stor tuhh , saya menangis macam orang gila hilang anak ! semua orang cari saya . Lepas tuh membe saya nampak saya duduk dekat dalam stor tuh . membe saya semua pujuk saya suruh keluar dalam stor tuh sebab takut ada ular lah segala bagai . saya buat tak tahu sebab saya nak tenang kan fikiran saya . Membe saya tanya kenapa dengan saya . Saya diamm jer , masa tuh saya memang dah tak boleh nak fikir apa apa dahh . hmm membe saya semua tak percaya awak buat saya sampai nangis nangis . hmm membe saya panggil awak , lepas tuh awak marah marah saya . awak saya dengar tahu awak marah marah saya . saya dengar sangat . bukan nak curi curi dengar , tapi memang Allah nak tunjuk kut :') saya dengan hati yang tengah sakit , amek keputusan nak balik rumahh . nak lari dari kelas tusyen . hmm lepas tuh jumpa membe saya , dia pun nak balik . hahah *satu kepala bohh , masa tuh membe saya pulak sentuh pasal awak , dia cakap saya dengan awak couple macam kawan . awak layan saya macam ape jer . hmmm saya dekat situh dah mula sebak balik dengar kata membe membe saya . saya menangis lagi *amboi , macam filem hindustan . lol Hmm saya tunggu bapak saya amek dari sekolah , lepas tuh saya nampak sek2 saya keluar dari pintu pagar . saya menjerit panggil diaorang sebab nak cite masalah saya dekat diaorang . hmm lepas saya cerita masalah saya , saya nampak awak keluar dari pintu pagar . tapi masa tuh awak ikut jalan lain . awak tak ikut jalan yang ada saya dekat situhh . membe saya semua pegi kejar awakk . sek sek saya semua tenang kan saya . lepas tuh awak datang . Sek sek saya marah marah awak , lepas tuh awak kata aku tahu nak buat macam mana . awak datang dekat saya , kebetulan ayah saya datang . Saya pergi ah dekat ayah saya .balik jer rumahh awak call saya . saya buat tak tahu jerr *egoo nya saya masa nie . hahah lepas tuh awak msg saya , awak mintak maaf segala bagai and bla bla bla *aku tak ingat . Haha masa nie saya keras kepala , saya buat tak layan . Hari keesokannya , saya datang sekolah sebab ada sesi photoshoot . hahah , timbul lagi masalahh . Wakkklluuuu , saya dahh letihh , yang saya tahu menangis dan menangiss jer lahhh , lepas tuh budak nie kata awak panggil saya . saya pergi ahh intai intai awak . saya tengok ieraa dengan amirrr tengahhh cakap something dekat awak . saya tak tahu lah ape yang diaorang cakap sampai awak datang dekat saya , awak slow talk dengan saya . hmm masa tuh awak luahh kan segala nya , hati saya sayuu sangatt . perasaan sayang saya dekat awak makin kuatt . Dengan hati yang terbuka saya terima kata kata awak , kita berbaik semula kann masa tuhh . Saya happy sangat sebab tak kehilangan awak lagi masa tuhh . hmmm tuhh kenangan saya dengan awak :) suka duka kita bersama kann ? tapi sekarang tak macam dulu lagi . saat saat bersama awak amat berharga bagii sayaaa . Awak saya rindu kann awak :'( saya nakk awakk balikkk bolehh ? hmm *bangun dari mimpi ainunnn 

*Moral of the story , saya takk bolehh awak . Memang tak boleh ! tak boleh ape ? tak boleh lupa kannn awakkk :') Maaf sebab saya tak boleh nak lupakan awak . Susah okay ? susah sangat sebab awak lah orang sayang pernah curi hati saya dulu :') Assalamualaikum


Tuesday, 30 October 2012

(: Sahabat / Teman / Kawan :)

Kau ada dikala kusuka , dikala ku duka , setiap tangisan dan juga ketawa , kau ada dikala ku perlu setia menemaniku , pegang erat tangan ku bila aku jatuh :') *amboi nyanyi pulak . Ehem ehem , Assalammualaikum dan selamat malam pagi siang dan tengahari . Haha now aku tak nak story benda yang sedih sedih dah sebab aku dah lupa kan semuanya *tengah mencuba , aku nak story pasal erti seorang sahabat , teman dan kawan :)

Haha , setiap manusia dilahirkan untuk mempunyai seorang sahabat , kawan dan teman :) *eh ainun , bukan nya sahabat , kawan dan teman tuh sama jer ker ?* Eh tak lah :) Sahabat , kawan dan teman mempunyai maksud yang berbeza . haha mungkin lah , sebab aku pun tak tahu sangat ;)

Okay , Sahabat ialah seseorang yang paling rapat dengan kita . Gelaran sahabat amat sesuai untuk teman baik kita . Mereka ini lah yang paling memahami dan paling mengenali kita . Selalunya , dengan sahabat lah kita paling selesa untuk bersama , berkongsi masalah , pendapat , dan macam macam ada :) *haaha buat lawak pulok . Ehem ehem , tapi awas ! sekiranya kita dah melaku kan sesuatu yang membuat mereka terasa hati . cepat cepat lah pergi mintak maaf yek dan berusah untuk memperbaiki hubungan antara korang supaya tak timbul masalah yang lebih besar , kebiasaannya , Sahabat lebih cepat terasa dengan tutur kata yang kita keluarkan , so hati hati lah dengan percakapan korangg tuh agar tak timbul masalah dalam persahabatan kita . 

Next , Kawan pulak eh ? kawan nie pulak selalu digunakan untuk membe membe yang biasa biasa jer lah , untuk kita keluar besama atau lepak . Kawan nie kebiasaan nya senang untuk didekati . Tapi kalau korang boleh jadi satu kepala memang ngamm habes lahh . makin senang untuk korang berkawan .And satu lagi , jangan lah nak memilih kawan sangat . Lol kita berkawan selagi kita boleh , berkawan dengan niat untuk melakukan perkara kebaikan . mak aku kata , tanpa kawan . hidup kita akan suram dan kosong . *segala kata cacian yang telah engkau berikan , membuat ku rasa kosong kosong kosong . haha nyanyi pulokk dahh aku nie .

Okay last , Hah Teman ? teman ialah seseorang yang selalu bersama kita dalam susah dan senang . dalam kata lain , susah dan senang kita bersama *ouchh ayat aku . haha teman yang sejati sentiasa menjadi pendengar yang baik , setia dan berusaha untuk membantu kita dalam sesuatu masalah . orang yang sebegini lah sesuai untuk menjadi sahabt kita :) 




Ehem ehem , tuh lah sahabat yang paling aku sayang :) me loooovveeee you lah sayang <3 okay , aku yang baju warna purple tuh . yang senyum nampak gigi jongang . haha terserlah kependekanku -..- lol nvm , orang kata pendek tuh comel okay ? don't be jelly sayang :D Haha , aku sayang dekat diaorang weh . *mohon jerit dekat diaorang . haha eh tak payah , aku boleh jerit sendiri lah choyy . haha , diaorang comel kan ? kan kan kan ? baik cakap comel *pegang pisau hahah . diaorang baik sangat dengan aku . susah senang kami bersama . dia orang nie boleh diketegorikan sahabat yang paling sejati lah dekat dunia nie . Macam aku cakap , kalau ade masalah kami akan mintak maaf dan bawak berbincang baik baik . kadang kadan aku nie degil . keras kepala . tapi aku boleh pk mana baik mana buruk . aku keras kepala pun sebab nak manja manja dengan diaorang . hehe aku kan manja orang nya :p haha sengal lah . 

Ehem , Kau fiza . Aku nak mintak maaf lah kalau selama nie aku de buat salah dengan kau . tapi aku tahu kau mesti maaf kan aku kann . kau kan baik :) hehe dah lah comel , mata bulat . geramm aku nak korek mata kau pastu bagi amir makan :p *haha tiba tiba lol jangan marah :) haha fiza fiza , aku suka dengan perangai kau . Lawak pun ada , lagi satu ade masalah pendengaran . bila cakap kuat tak dengar , bila cakap slow . dengar jerr kann , hebat lahh kauu sayang . haha pape pun , kau sempurna bagi aku . me loveee you lahhh #budak baju merah dalam gambar tuh*

Uhuk uhuk *batuk gatal .  Eh kau Aya , Haha budak suka buli aku . babi sengal :) Aya , sorry lah kalau selama nie aku selalu ejek kau dengan papa ja'a kau tuh . haha tapi aku rasa memang sebati dalam hidup kau lah . hahah lawak dohh , haha lek ahh gurau jer , aku tahu kau tak amek hati punn . aku tahu kau sayang aku . aku pun sayang kau mangkuk . meyh kiss siket , muahh kiri muahh kanan :* kau tuh tak yah nak sumbat sangat . karang suami mung lari dok tahu , tanggung ahh mung sore sore :) *budak baju biru pekat dalam gambar tuh* 

Ehek ehek *tekak tercabut haha , Hai sal . kita senasib kan . tapi aku tahu kau tipu . kau pun in a relationship . ouhh no ? dengan sape ? tak kasi tahu aku punn . haha dengan aku kan ? kita kan lesbo *babi jangan percaya aku mengarut jer , haha , sal nie seorang yang kuat tacink . hahah ngada ngada kann . tapi tak pe , tacink tacink pun aleppp nokkk :p hahah ouh sal den nok mintak maaf kalau ade buat salah . mana lah tahu kan , ade something wrong yang menyakitkan hati kauu . hehe aku sayang kau lahh senget *baju biru muda dalam gambar tuh*

Awak , saya amat hargai segala gala nya . segala nasihat awak . luahan awak . semuanya lah :) hope persahabatn kita berkekalan sehingga akhir hayat  . aminnn :)  tak mau sedih sedih . kita kena happy haapy jer . kalau sedih sedih nanti tak comel macam saya . kay perasan . hahah :) *senyum sokmo

Moral of the story , teman tak perlu dicari . dia akan datang dengan sendiri :) Kawan tak perlu memilih  kerana mereka lah penyeri hidup kita . Sahabt pulak , perlulah dipilih dengan betul kerana pengaruhnya dalam diri kita lebih besar . so , korang semua , hargai lah sahabt korang yek . berkawan lah selagi yang mampu . dan jadikan lan teman sebagai tempat kita meluah kan segala galanya . Hargai lah mereka . bak kata pepatah , BERCINTA BIAR SATU BERKAWAN BIAR SERIBU :) thanks for reading :* iloveyou . kboi and Assalamualaikumm ;)


Monday, 29 October 2012

I'm Still Love (♥) You



Searching ---> ♥ ? Ouhh tk mungkin kutt . I'm Still love him :'(
Ouhh lupa kan , Aku tak boleh sayang dia :') Aku tak boleh ! memang tak boleh . *Ainun , mohon bangun dari mimpi kau , kau tak mungkin dapat dia balik . Ya Allah , kenapa dengan aku nie ? kenapa susah sangat nak lupa kan dia . Kenapa perasaan sayang aku nie tak nak pergi jauh jauh . Arghh aku sayang dia . Aku tak boleh nak tipu perasaan aku :'( Ya Allah , kenapa aku lemah sangat nie . Hmm aku tak boleh macam nie , aku kena kuat ! Aku bukan lemah tanpa LELAKI . Aku tak lemah :') pulang kan balik semangat aku , pulang kan balik hati aku yang pernah kau curi dulu hmm . 

*Awak , maafkan saya sebab tak dapat nak lupa kan awak dengan cepat . Saya tak boleh , susah sangat bagi saya nak lupa kan orang yang penah curi hati saya dan buang/hancur kan hati saya macam tuhh jer . Maafkan saya sekali lagi awak . Hmm senang nya awak lupa kan saya :') tapi kan awak , firasat saya mengata kan yang awak pun tak boleh lupa kan saya . Haha perasan pulak saya , Elehh memang lah kan , bila kita terserempak dekat sekolah masing masing buat muka masam , buat macam tak kenal dan tak pernah wujud . pandang pun macam nak tak nak , hmm kadang kadang terasa terhina jugak sebab saya punya hati dan perasaan . Tapi bila tak nampak , tercari cari . rindu tahu ? hmm saya harap begitu lah :)*



Ehh ape aku nie , Hmmm  dah Ainun dahh , lupa kan dia lah bengong :( dia dah lupa kan kau dah kut . Tak yah ikut firasat kau sangat lah ,  bukan betul sangat punn ! jangan terlalu berharap sangat . Nanti kau akan menyesal suatu hari nanti . hmmm so sad :'( huaaaaa *menangis . Okay aku mengada kejap . Yelahh kan , aku tak nak menyesal lagi , kay kay aku cuba . Tapi , kalau tak boleh achaner tuhh ? haha mesti boleh , yeahh aku kann kuat and bersemangat :D haha *Ape yang penting , semangat tinggi :) Haha kembali senyum , tak mau sedih sedih dah lepas nie . InsyaAllah aku boleh :) Thanks dekat membe membe aku yang dah bagi semangat and nasihat dekat aku , aku hargai sangat . Maaf kalau aku tak boleh , tapi tak pe , aku berusaha sedaya upaya okayy ? tunggu dan lihat sahaja jalan penyelesaian nya sayang sayang semua :) thanks for everything ♥

Hmm aku rasa setakat nie jer kutt , Thanks sebab habes kan masa sebab baca story aku nie :) bukan nak amek simpati or pape , just nak luah kan perasaan yang lara nie jer . Hmm kay lahh bye and Assalamualaikum ♥


Saturday, 27 October 2012

28/06/2012 - Our Memories ♥




Even kita dah putus, saya akan tetap ingat tarikh nie sampai bila bila sayang ;) Tarikh nie masa awak lamar saya untuk jadi couple awak kan sayang ? *ecehh baru couple . Ya Allah , kenapa baru sekarang ? Awak buta or pura pura tak nampak yang selama nie saya suka dekat awak Afik ? :/ Hmm

28/06/2012 - Masa nie sukan , saya lepak dengan membe membe saya . Tiba tiba saya nampak awak lambai lambai , saya ingat awak lambai lambai dekat orang lain . Saya buat derk jer lah takut saya perasan pulak kann . Pastu awak jerit nama saya , saya pergi dekat awak . Masa tuh dekat depan gerai ice blend mak Amir *ececeh tuh pun nak bagi tahu :p Haha saya suruh awak belanja saya , tapi masa tuh awak kata nak cakap something dekat saya dulu baru awak belanja . Saya punn okay jer lah sebab masa tuh dalam otak aku fikir kan ice blendd jer . Haha :D


Capital AH : Aku nak cakap something dekat kau boleh ? nanti aku belanja kau ice blendd :')
Aku : Okay , ape ?
Capital AH : Hmm kau nak couple dengan aku ?
Aku : Nak nak nak *aku fikir kau main main :(
Capital AH : Ish Ainun nie , betul betul lah .
Aku : Kau tak percaya aku ?
Capital AH : Tak -..-
Aku : Kalau kau tak percaya aku , kau pandang lah mata aku :(
Capital AH : *dia pandang betul mata aku . Okay aku percaya :)
Aku : Afik , betul nie ?
Capital AH : Ainun fikir kita main main ?
Aku : Hmmm Okay 
Capital AH : Hope kekal samapi bulan 12 or selama lamanya 
Aku : Bulan 12 jer ?
Capital AH : Dan selama lamanya :)


Awak , kenapa awak harus tipu saya dengan kata kata awak tuhh ? Saya sentiasa ingat kata kata awak yang akhir tuh . 'HOPE KEKAL SAMPAI BULAN 12 OR SELAMANYA' kenapa awak tak tunai kan janji awak ? Kenapa ? Kenapa awak tinggalkan saya ? Awak tinggalkan saya tanpa alasan dan sebab punn . Awak menghilang macam tuh jer . Dulu awak cakap awak tak nak tinggalkan saya . Sejak kedatangan awak dalam hidup saya dulu , hidup saya berubah . Saya gembira ada awak . Tapi sejak awak tinggalkan saya , hati saya hancur . Hidup saya tak tentu arah , macam orang gila di buat nya . Orang semua cakap saya lemah tanpa LELAKI , tapi bukan tuh sebab nya . Setiap hari saya cuba untuk lupa kan awak , tapi semakin saya lupa kan awak , semakin hari bayang bayang awak datang dalam ingatan saya . Saya tak boleh . Saya tak kuat , Hati saya berat sangat sebab saya terlalu SAYANG kan awak . Hmm :/

Kalau lah Doreamon tuhh wujud , saya nak pinjam mesin masa dia :/ sebab saya nak ulang balik kenangan saya dengan awak . Suka duka kita bersama . Tapi tak bolehh . Saya tahu benda tuh tak kan penah terjadi . hmm mungkin saya cuma bermimpi disiang hari . Setiap hari , saya tengok balik gambar gambar kita , gambar awak semua comel comel dan handsome . Senyum nampak gigi pulak tuhh macam Ahmad tomeyy *eh tiba tiba , marah gduttt karang . opss back to story , Hmm hati saya tenang sangat bila tengok gambar gambar awak . lagi lagi bila awak tersenyum riang . hmm saya bahagia sangatt :') Hati yang terluka nie , terubat bila tengok orang yang saya sayang bahagia dan tersenyum dengan orang lain . mungkin saya agak marah pada diri saya sebab tak boleh nak buat awak happy , tergelak macam orang gila . tapi tak pe , asal kan saya nampak semua tuhh pun dahh cukup bagi saya :)

-Afiq Hazwan Dzulkifli-  "Afik , aku nak mintak maaf kat kau kalau selama nie aku de buat salah . tapi sampai sekarang aku tak tahu kenapa kau tak nak tegur aku . Hina sangat ker aku nie sampai kau tak nak cakap dengan aku , Jijik sangat ker aku nie sampai pandang aku pun kau tak nakk kann sayang ? Hmm aku harap sangat  pintu hati kau terbuka untuk tegur aku suatu hari nanti . Aku nak kau tahu , aku tak kan pernah lupa kata kata kau :') AKU SAYANG KAU CAPITAL AH ♥ 



*Ainun , membe membe kau semua suruh kau lupa kan dia , asal lahh kau nie gila sangatt . hmmm *
Sorryy guyy , aku tak boleh . InsyaAllah satu hari nanti aku dapat lupa kan dia . biar lambat asal selamat :') thank habes kan masa baca story aku nie . bukan nya nak amek simpati or pape , just nak luah kan perasaan jer dekat sini selain berdoa kepada-Nya . k lahh bye :) Assalamualaikumm :*